Traktatieinspiratie.nl

Featured

Sneeuwpopjes

Sneeuwpopjes

Vrolijke sneeuwpopjes als lekkere traktatie in de winter. Het maken van deze sneeuwpopjes kost wel tijd, maak je ze als traktatie voor een hele klas, dan ben je ongeveer twee uurtjes bezig. Na het maken van de eerste popjes, krijg je snel de smaak te pakken en word je er ook handiger in. Het mooie van deze sneeuwpop traktatie is dat je er eindeloos mee kunt variëren

Benodigdheden sneeuwpopjes traktatie

  • Witte marshmallows of spekjes, 3 marshmallows per traktatie.
  • Witte stokjes; voor deze traktatie zijn de stokjes die gebruikt worden voor cake pops erg handig. Sateprikkers zijn natuurlijk ook prima.
  • Dropsliertjes of zure matten voor de sjaal. Zet ze vast met een drupje chocolade.
  • Donkere gesmolten chocolade; voor details zoals de oogjes en ‘knopen’ Je kunt er eventueel ook een mond mee maken of een neus. Chocolade drops zijn hiervoor ideaal. Bij bijv. Jamin en bakwinkels vind je ook gekleurde candy melts. Ideaal voor decoratie.
    Voor de knopen kun je natuurlijk ook kleine smarties gebruiken. Je gebruikt een drupje chocolade om ze vast te maken aan de marshmallow.
  • Witte gesmolten chocolade; door de bovenkant in witte, gesmolten chocolade te dompelen, blijft de hagelslag/versiering goed plakken. Ook hiervoor zijn ‘chocolade drops’ ideaal.
  • Met een oranje tic tac heb je zo een mooie neus! Prik een gaatje met een sateprikker, dan blijft de neus beter zitten.
  • Gekleurde hagelslag/versiering; hiermee kan je de ‘haren’ maken of een hoedje creëren.
  • In deze traktatie niet gebruikt maar een hoedje van een dropjojo en een kokindje maakt de sneeuwpop helemaal af. Een rolo en oreokoekje kan natuurlijk ook. Of…. wat jij tegenkomt in de supermarkt!

Tip: Kijk voor de hagelslag/versiering bij Action. Hier verkopen ze handige verpakkingen waarin meerdere soorten versiering zitten.

Nog een tipje: wikkel de sneeuwpopjes in transparante folie om te voorkomen dat de marshmallows te hard worden,

 

 

Tagged , , , , , , ,

Related Posts