Traktatieinspiratie.nl

Featured

Marshmallow prinsesjes

Prinsessentraktatie marshmallows-d

 

Een echte prinsessentraktatie voor jouw kleine prinses, en nog makkelijk om te maken ook! Deze traktatie is gemaakt van twee spekken en een dropveter of (kleine) zure mat.

Voordat je begint, is het goed om na te denken hoe je deze prinsessen wilt presenteren. We raden je aan om de prinsessen ergens in te prikken, bijvoorbeeld een ingepakte schoenendoos. De prinsessen staan dan stabieler dan wanneer je de satéprikker laat rusten op de rok van de prinses.

Wat heb je nodig om deze prinsessentraktatie te maken?

  • Karton – om de kroontjes te maken. Wij gebruikten linnenpapier van Zeeman (0,79 euro per zakje van 15 vellen). In een zakje zitten 5 verschillende kleuren..
  • Marshmallows om het gezichtje te maken.
  • Bolspekjes.
  • Rode dropveters of zure matten.
  • Mini-cupcakevormpjes – deze zijn van Dr. Oetker en o.a. bij Jumbo te krijgen.
  • Pareltjes om de ogen te maken.
  • Schrijfstift rood voor de mond (bijvoorbeeld Dr. Oetker)
  • Als je een dropveter gebruikt voor het haar: plaksel om het haar vast te maken.
  • Lijmpistool of smal plakband en een schaar.

En zo maak je deze traktatie van marshmallows:

Eerst maak je een mal van een kroontje. Deze kun je gebruiken om de andere kroontjes op je papier te tekenen. Nadat je de kroontjes hebt uitgeknipt, plak je deze op de satéprikkers. Hiervoor gebruik je een lijmpistool of een smal stukje plakband. Prik je de prinsesjes ergens in (bijvoorbeeld een ingepakte schoenendoos) dan kun je de kroontjes bovenaan de satéprikker plakken met een lijmpistool of smal plakbad.

Wil je de prinsessen neerzetten, dan plak je de kroontjes halverwege de satéprikker.Knip het bovenste deel van de prikker af.

Nu ga je verder met het gezichtje. Wil je een zure mat gebruiken, dan knip je de zure matten een stuk in, zorg dat er in het midden minimaal 1,5 centimeter ‘heel’ blijft.

Van 1 rode dropveter kun je vier haren maken. Dat is ook genoeg. Vouw de dropveter dubbel en knip deze door, zodat je vier haren hebt. Met een beetje plaksel maak je de haren aan de bolle kant van de spek vast. Plakken kan met een beetje gesmolten witte chocolade of glazuur.

De gezichtjes leg je nu met een van de platte kanten naar boven. Prik met een satéprikker twee gaatjes om de oogjes te kunnen maken. Hierin kun je de parels leggen. Om te voorkomen dat de ogen weer uit hun oogkassen vallen, kun je ze iets de marshmallow drukken, of eerst een beetje glazuur aan te brengen. Hierna maak je met een rode schrijfstift een mondje.

Nu hoef je alleen maar te rijgen: zure mat, gezichtje, bolspek, minicupcakevormpje op z’n kant. Eventueel knip je het laatste stukje van de satéprikker af.

Zoals je op de foto ziet, hebben we buiten gefotografeerd en kregen al veel complimenten. Zowel van mama’s als meisjes. Zelfs de jongens vonden het een mooie traktatie. Succes gegarandeerd!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tagged , , , , ,

Related Posts

Laat weten wat je van deze traktatie vindt!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*